c S
Dnevne novosti

Božinović s izraelskim veleposlanikom o približavanju EU-u i stanju u regiji

26.07.2010 07:25 ZAGREB, 23. srpnja 2010. Državni tajnik za politička pitanja u hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova Davor Božinović primio je izraelskoga veleposlanika Pinchasa Avivija i s njim razgovarao o tijeku hrvatskih pregovora o pristupanju Europskoj uniji te o stanju u regiji, priopćio je MVPEI.
Veleposlanik Avivi, zamjenik glavnog ravnatelja za srednju Europu i Euroaziju u izraelskom ministarstvu vanjskih poslova, rekao je kako se raduje skorom hrvatskom ulasku u EU. Državni tajnik Božinović izvijestio je izraelskog gosta o tijeku hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom te objasnio hrvatsko viđenje situacije u regiji.

Naglasio je kako je razvoj dobrosusjedskih odnosa jedan od vanjskopolitičkih prioriteta hrvatske vlade i predsjednika Republike Ive Josipovića, te da su posljedice te politike prepoznate u međunarodnoj zajednici, kaže se u priopćenju. Sugovornici su razgovarali o globalnim političkim problemima, s osobitim naglaskom na Bliski istok i mirovni proces.

Državni tajnik Božinović ponovio je hrvatsku potporu pregovorima pod vodstvom američkog izaslanika Georgea Mitchella i izrazio nadu da će se uspješno završiti i donijeti trajni mir.