c S
Dnevne novosti

Kosor: prepoznati napori Hrvatske u suradnji sa Sudom

28.07.2010 07:29 ZAGREB, 27. srpnja 2010. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor ocijenila je, komentirajući odluku Haškog suda o odbacivanju prijave tužiteljstva protiv Hrvatske zbog navodnog skrivanja tzv. topničkih dnevnika, kako je dobro da su prepoznati napori koje Hrvatska radi u punoj suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom.
Bili smo uvjereni, kao što sam puno puta rekla, da će se napori koje Hrvatska čini prepoznati i da Hrvatska u potpunosti ispunjava sve što je određeno da mora obaviti u skladu s Ustavnim zakonom o suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom.

Po njezinim riječima, da to nije tako ne bi bilo otvoreno poglavlje 23 o pravosuđu u pregovorima s EU, a to je još jedan dokaz u prilog tome. Unatoč dobrim vijestima, nastavljamo raditi i dalje, kroz "task force", u svim smjerovima, na tragu onoga što smo sami sebi stavili kao zadaću, istaknula je.

Hrvatsku zanima konačni odgovor, do u detalja za svaki dokument, gdje je završio i kakva je njegova sudbina, dodala je Kosor, nakon sjednice Povjerenstva za praćenje provedbe mjera za suzbijanje korupcije.