c S
Dnevne novosti

Josipović komentirao priopćenje Udruge hrvatskih sudaca

29.07.2010 07:34 KORČULA, 28. srpnja 2010. Hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirao je priopćenje Udruge hrvatskih sudaca ocijenivši "bizarnim" da se u situaciji kada, kako je rekao, pravosuđe opterećuju brojni problemi, predsjednik Udruge sudaca bavi kuloarskim pričama tko je kako ocijenio neku presudu.
"Uostalom presuda je pravomoćna i svi je mogu komentirati a koliko ja znam nitko iz Ureda nije dao nikakvu izjavu o kojoj govori gospodin Sessa", rekao je Josipović, koji smatra da je postupak Udruge hrvatskih sudaca onaj koji šteti ugledu hrvatskog pravosuđa i Hrvatskoj.

"Preporučujem g. Sessi da se pozabavi onim aktivnostima koji će doprinijeti ugledu hrvatskog pravosuđa", kazao je Josipović koji danas boravi na Korčuli. U današnjem priopćenju Udruge hrvatskih sudaca, koje je potpisao predsjednik Udruge Đuro Sessa, ističe se kako daljnja medijska eksploatacija tzv. slučaja Matvejević poprima zabrinjavajuće dimenzije i to ne samo unutar granica Republike Hrvatske, te da se njome sudstvo u Hrvatskoj prikazuje kao rigidno, nedemokratsko i ideološki obojeno.

Udruga među ostalim pita predsjednika Republike je li provjerio točnost informacije da je iz njegova ureda "izjavljeno kako je pravomoćna presuda Matvejeviću 'svinjska' te napominje kako smatra da se izjave "činovnika Ureda predsjednika ne mogu odvajati od uloge i položaja Predsjednika Republike".