c S
Dnevne novosti

Josipović o sastanku premijera i aferama u nogometu

02.08.2010 07:29 MOTOVUN, 30. srpnja 2010. Hrvatski predsjednik Ivo Josipović je u Motovunu na upit novinara o očekivanjima od sastanka predsjednika hrvatske i slovenske vlade Jadranke Kosor i Boruta Pahora istaknuo kako je "vrlo dobro da se oni ponovno sastaju" jer je to, po njegovu mišljenju, nastavak suradnje i znatno poboljšanih prijateljskih odnosa Slovenije i Hrvatske.
"Očekujem da će se nakon ovog sastanka učiniti novi iskorak u tim odnosima. Problem Ljubljanske banke je tu, on postoji, ali ćemo ga rješavati. Moramo ga zapravo riješiti na način slobodnog tržišta, ali i poštovanja obveza prema građanima", rekao je Josipović ocjenjujući korektnim stajalište guvernera Željka Rohatinskog, koji očekuje da se u nekom aranžmanu riješi pitanje štediša.

"Siguran sam da će premijerka Kosor naći pravi put da se taj problem riješi", zaključio je Josipović. Upitan za komentar posljednjih događaja i afera u hrvatskome nogometu, Josipović je izrazio žaljenje zbog te pojave, dodajući kako to ne bi smio biti dio sporta.

"To je nešto što se, kao i svaki drugi kriminal, mora riješiti, i to načinom kako država i inače rješava slične slučajeve. Na potezu je policija, odnosno policijska istraga, državno odvjetništvo i na kraju sud", zaključio je predsjednik Ivo Josipović.