c S
Dnevne novosti

Inzko pozvao građane BiH da glasuju za reforme

03.08.2010 07:24 MOSTAR, Visoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Iznko pozvao je građane da na izborima u listopadu ove godine biraju kandidate koji će se boriti za reforme, napose protiv korupcije i kriminala koji je u porastu u ovoj zemlji, a ne za političare koji svoju poziciju koriste za iscrpljujuća optuživanja i svađe.
"Birači ne žele prozivanja i uvrede. Oni žele realan plan djelovanja", istaknuo je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH u kolumni koja je objavljena u medijima u BiH.

Austrijski diplomat na čelu međunarodne uprave u BiH smatra da će izbori koji će se održati 3. listopada odlučiti između dvije mogućnosti - svađa i podjela i kompromisnih, realnih rješenja. "Građanima je stalo do rješavanja političke i administrativne korupcije, građanima je stalo do socijalnih usluga koje su na katastrofalno lošoj razini, te do rješavanja pitanja prekomjernog trošenja na administraciju i problema kriminala koji je u porastu", naveo je Inzko.

Visoki predstavnik upozorio je i kako je u proteklome razdoblju izgubljeno desetine tisuća radnih mjesta zbog čega je političarima poručio da bi im briga za radna mjesta trebala postati prioritet.