c S
Dnevne novosti

Promaknuća pripadnika OSRH u povodu 5. kolovoza

04.08.2010 07:22 ZAGREB, 2. kolovoza 2010. U prigodi 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Ivo Josipović donio je, na prijedlog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga i ministra obrane, odluke o dodjeli čina, izvanrednom i redovnom promaknuću za 230 pripadnica i pripadnika Oružanih snaga te odluku o pohvali četvorice pripadnika Oružanih snaga, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.
Kapetani fregate Jurica Jerković i Davor Valdec redovito su promaknuti u čin kapetana bojnog broda, a pukovnici Marijan Deskar, Željko Jurković, Mijo Kožić, Zlatomir Žarko, Andrija Bunić, Krešimir Trstenjak i Zlatan Šimunović u čin brigadira.

Redovito su promaknuti: 5 bojnica u čin pukovnica, 23 bojnika u čin pukovnika, 11 satnica u čin bojnica, 28 satnika u čin bojnika, 1 poručnik fregate u čin poručnika bojnog broda, 10 natporučnica u čin satnica, 52 natporučnika u čin satnika, 1 poručnica korvete u čin poručnice fregate, 11 poručnika korvete u čin poručnika fregate, 18 poručnica u čin natporučnica i 57 poručnika u čin natporučnika.

Izvanredno je promaknuta 1 natporučnica u čin satnice, a dodjeljena su 2 čina poručnice te jedan čin poručnika. Pohvalom predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga, a za ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća, pohvaljeni su: brigadiri Milan Jurčić i Boris Trnski, pukovnik Slavko Stojanović i bojnik Davor Turković", kaže se u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.