c S
Dnevne novosti

Predsjednik Josipović u petak s Tuerkom na koncertu ruskih glazbenika u Ljubljani

12.08.2010 07:25 LJUBLJANA, 11. kolovoza 2010. Predsjednik Republike Ivo Josipović boravit će u petak navečer u Ljubljani na poziv slovenskog predsjednika Danila Tuerka te će zajedno s njim poslušati koncert simfonijskog orkestra Marijinskoga kazališta iz Sankt Peterburga, potvrđeno je Hini iz Josipovićeva ureda.
Ured slovenskoga predsjednika na internetskim je stranicama najavio je da će na koncertu biti predsjednici Tuerk i Josipović sa suprugama, a prije koncerta bit će i na privatnoj večeri. Hrvatski je predsjednik na koncert pozvan kao privatna osoba i kao ljubitelj glazbe i skladatelj, zato službenih razgovora neće biti, objasnili su medijima u uredu slovenskog predsjednika.

Simfonijski orkestar Marijinskog kazališta, koje slovi za jednu od središnjih institucija ruske nacionalne kulture, i pijanist Denis Macjev u petak će pod ravnanjem direktora Marijinskog kazališta, maestra Valerija Gergijeva izvesti djela klasika ruske glazbe Sergeja Prokofjeva, Igora Stravinskog i Rodiona Ščedrina. Za koncert ruskih glazbenika vlada veliko zanimanje, a organizator je objavio da su sve karte u dvorani s 1300 mjesta prodane. To je jedan od središnjih događaja na ovogodišnjemu ljetnom festivalu Ljubljana 2010.