c S
Dnevne novosti

Osijek: prihodi gradskog proračuna manji za 35, a rashodi za više od 100 milijuna kuna

14.08.2010 07:06 OSIJEK, 13. kolovoza 2010. Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izvijestio je da su prihodi gradskog proračuna za oko 35 milijuna kuna manji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali su proračunski rashodi smanjeni za oko 108 milijuna kuna.
Na sastanku s pročelnicima gradskih upravnih odjela Bubalo je izvijestio kako je proračun ostvario oko 250 milijuna kuna prihoda, dok je u istom razdoblju prošle godine to iznosilo 285 milijuna kuna. Rashodi gradskog proračuna iznose oko 256 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju prošle godine bili 364 milijuna kuna Bubalo drži kako gradska uprava nije mogla utjecati na smanjivanje prihoda od poreza na dohodak, koji su posljednjim zakonskim izmjenama umanjeni svim jedinicama lokalne samouprave, a ove je godine za oko 8 milijuna kuna bilo više povrata poreza na dohodak, što je također utjecalo na ukupno smanjivanje prihoda.

Ocijenio je da značajno smanjivanje proračunskih rashoda za 108 milijuna kuna govori o rezultatima svih provedenih racionalizacija u gradskoj upravi, s čime će se, kako kaže, nastaviti i u idućem razdoblju. Dodao je kako se neki rashodi nisu mogli smanjiti u kratkom vremenu, jer se odnose na kolektivne ugovore u tvrtkama i ustanovama u gradskom vlasništvu, ali da će se rashodi i dalje nastojati smanjivati koliko god to bude moguće.