c S
Dnevne novosti

Ministar Bošnjaković o Trgovačkom sudu u Dubrovniku

16.08.2010 07:18 DUBROVNIK, 14. kolovoza 2010.(Hina), Proteklih mjeseci u Dubrovniku je veliko zanimanje izazvala najavljeno pripajanje Trgovačkog suda u Dubrovniku splitskom Trgovačkom sudu, a kako je u subotu u Dubrovniku izjavio ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković - najavljeno pripajanje neće utjecati na građane, koji zbog toga neće morati putovati iz Dubrovnika u Split.
Istaknuo je da poanta racionalizacije nije u ukidanju sudova već spajanje u veće cjeline. "Dubrovnik će imati stalnu službu za Trgovački sud, te će gospodarstvenici, poduzetnici i svi zainteresirani i dalje sve svoje potrebe rješavati u Dubrovniku a jedina je promjena to što će dubrovački Trgovački sud biti organizacijski povezan i činiti jednu cjelinu sa splitskim Trgovačkim sudom", naglasio je ministar Bošnjaković.

Podsjetio je kako je projekt racionalizacije sudova u Hrvatskoj počeo 1. siječnja 2009. kada se i počelo s racionalizacijom mreže općinskih sudova koji je bilo 108, a sad ih je 67. Takva organizacija odnosno spajanje sudova omogućit će sucima bolje specijalizacije te ravnomjernije raspoređivanje predmeta, rekao je ministar pravosuđa Bošnjaković.