c S
Dnevne novosti

Obuka carinskih službenika i rotacija pripadnika OS RH u misijama UN-a

20.08.2010 07:26 ZAGREB, 19. kolovoza 2010. Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade je prihvaćen Program obuke ovlaštenih carinskih službenika za primjenu sredstava prisile, a donesena je i odluka o rotaciji, broju i organizacijskoj strukturi pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda.
Programom obuke ovlaštenih carinskih službenika se, kako je priopćeno, osigurava obuka ovlaštenih carinskih službenika za uspješnu primjenu carinskih ovlasti u cilju sprečavanja i otkrivanja carinskih, trošarinskih i drugih prekršaja te kaznenih djela.

U rujnu 2010. godine izvršit će se redovite rotacije pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske koji sudjeluju u mirovnim misijama Ujedinjenih naroda i to u mirovnoj misiji UN-a na Cipru (UNFICYP) upućivanjem jednog pripadnika Oružanih snaga RH u svojstvu vojnog promatrača na godinu dana te u mirovnoj misiji UN-a na Golanskoj visoravni (UNDOF) upućivanjem dvojice pripadnika OS RH u svojstvu stožernih časnika na godinu dana, priopćeno je.

Jednom pripadniku OS RH koji u svojstvu časnika za opskrbu sudjeluje u mirovnoj misiji UN na Golanskoj visoravni i kojem sudjelovanje u mirovnoj misiji UN-a na Golanskoj visoravni ističe u rujnu 2010., produljuje se sudjelovanje do ožujka 2011. godine, stoji u priopćenju Vlade.