c S
Dnevne novosti

Premijerka razgovarala s dubrovačko-neretvanskim županom

23.08.2010 07:05 DUBROVNIK, 21. kolovoza 2010.(Hina), Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor razgovarala je  u Dubrovniku s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem te saborskim zastupnicima iz te hrvatske Županije.
Nakon sastanka zatvorena za javnost predsjednica Vlade izjavila je kako je "otvoreno i zatvoreno dosta tema". Po njezinim riječima govorilo se o izgradnji Pelješkog mosta čiji je završetak stavljen u kontekst završetka pregovora o članstvu u Europskoj uniji te u kontekst da će Hrvatska biti uskoro 28 članica Europske unije.

"Razgovarali smo o velikom problemu vinara i vinogradara na poluotoku Pelješcu te zaključili da će taj problem biti riješen za 15 dana, kad će biti isplaćen sav novac koji vinarima nije isplaćen za berbu 2008. i 2009., što je za mene i najbolja vijest ovog sastanka", rekla je premijerka. Također je dodala da je bilo riječi i o privatizaciji nekih gospodarskih objekata na dubrovačkom području što je i dio programa Vlade, a tiču se cijele Županije, a osobito Dubrovnika.

Izvjestila sam nazočne o skorom početku izgradnje trafostanica Srđ i Plat, što će uslijediti za nekoliko dana kao i o natječaju za izgradnju hidrocentrale Ombla koji će biti raspisan početkom iduće godine, rekla je premijerka, dodavši da je vrijednost te investicije oko 900 milijuna kuna. Na upit novinara o skorom rebalansu proračuna, predsjednica je Vlade zamolila za nekoliko dana mira, jer je to vrlo ozbiljan posao.

Opovrgnula je da postoje prijepori između njezinih savjetnika i koalicijskih partnera, naglasivši kako rebalans još nitko nije vidio, a sastanak s koalicijskim partnerima, kako je najavila, bit će u ponedjeljak, kad će se vidjeti prve konture rebalansa. Na kraju izrazila je još jednom veliko zadovoljstvo dobrim rezultatima ovogodišnje turističke sezone koja je dobro pripremljena i u čiju je pripremu uloženo dosta novca s obzirom na krizu.