c S
Dnevne novosti

Kosor primila stalnu predstavnicu UNDP-a u Hrvatskoj

24.08.2010 07:22 ZAGREB, 23. kolovoza 2010. Hrvatska premijerka Jadranka Kosor primila je u Banskim dvorima u nastupni posjet stalnu predstavnicu Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj Louise Vinton, koja joj je tom prigodom predala vjerodajnice, priopćeno je iz hrvatske vlade.
Poželjevši joj dobrodošlicu u Hrvatsku, premijerka Kosor čestitala je gospođi Vinton na imenovanju i izrazila uvjerenje da će se nastaviti i ojačati uspješna suradnja hrvatskih institucija i ureda Programa UN-a za razvoj, navodi se u priopćenju.

Vinton je predstavila neke od aktivnosti Ujedinjenih naroda a time i UNDP-a, od programa borbe protiv nasilja, ravnopravnosti spolova, projekata očuvanja okoliša i energetske učinkovitosti, do podizanja razine društvene sigurnosti. Kosor je istaknula da Hrvatska cijeni doprinos UNDP-a u brojnim aktivnostima tijekom posljednjih 14 godina te se posebno osvrnula na programe vezane uz suzbijanje zlouporabe oružja za što je kazala da je usko povezano često i s nasiljem u obitelji.

Također, izrazila je zainteresiranost za sve energetske projekte osobito vezane uz štednju energije, priopćeno je. U tom kontekstu spomenut je i UNDP-ov program "Dovesti svoju kuću u red". Riječ je o projektu kojim se krenulo prema poboljšanju energetske efikasnosti te uvođenju sustavnog i kontinuiranog gospodarenja energijom, dodaje se u vladinu priopćenju.