c S
Dnevne novosti

Vlada: Koordinacijsko tijelo za praćenje PEP-a

25.08.2010 07:28 ZAGREB, 24. kolovoza 2010. Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o osnivanju Koordinacijskog tijela vlade za pripremu i praćenje provedbe Pretpristupnog ekonomskog programa (PEP).
Kako je priopćeno, Koordinacijsko tijelo se zadužuje na aktivnu suradnju s Ministarstvom financija i konačnu izradu Pretpristupnog ekonomskog programa 2011.-2013. do 31. prosinca 2010. godine, kojeg će Ministarstvo financija uputiti vladi na odobravanje do 15. siječnja 2011. godine.

Vlada je prihvatila Izvješće o pregovorima za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala. Također je izmijenjena i dopunjena Odluka o pokretanju postupka za sklapanje tog sporazuma, stoji u priopćenju.

Tatjana Katkić Stanić imenovana je novom članicom vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom te novom članicom Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga kao predstavnica Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Donesena je i Odluka o raspisivanju prijevremenih izbora za općinskog načelnika i zamjenika općinskog načelnika općine Ribnik u nedjelju, 3. listopada 2010. godine, priopćeno je sa zatvorenog dijela sjednice Vlade.