c S
Dnevne novosti

Josipović primio Westerwellea

27.08.2010 07:27 ZAGREB, 25. kolovoza 2010. Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je Guida Westerwellea, vicekancelara i ministra vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, priopćeno je iz ureda predsjednika.
U vrlo iscrpnom razgovoru dotaknute su aktualne teme iz bilateralnih odnosa, s posebnim naglaskom na proces pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji. Zajednički je ocijenjeno da su bilateralni odnosi dviju država odlični, a ministar Westerwelle izrazio je uvjerenje kako će se uzlazni trend u odnosima nastaviti punim intenzitetom, kaže se u priopćenju.

Predsjednik Josipović obavijestio je njemačkog ministra o napretku koji Hrvatska postiže u kritičnim poglavljima pregovora o punopravnom članstvu s posebnim naglaskom na aktivnosti oko reforme pravosuđa, suzbijanja korupcije i borbe protiv organiziranog kriminala. Njemački ministar istaknuo je kako njegova zemlja s punom pozornošću prati taj proces i u svakom je trenutku spremna pružiti svu potrebnu potporu kako bi se hrvatsko članstvo u EU-u ostvarilo predviđenom dinamikom.

Ministar Westerwelle posebno je pozitivno ocijenio napore koje predsjednik Josipović čini na polju regionalne suradnje i na unapređenju bilateralne suradnje sa susjedima te istaknuo kako Njemačka izrazito cijeni suradnju uspostavljenu na sprečavanju djelovanja organiziranog kriminala i korupcije u regiji, kaže se u priopćenju.