c S
Dnevne novosti

Putin želi ostati na vlasti

31.08.2010 07:18 MOSKVA, 30. kolovoza 2010. Ruski premijer Vladimir Putin izjavio je kako nije opsjednut predsjedničkim izborima 2012., dajući međutim naslutiti da će još dugo biti prisutan na političkoj sceni, više kao aktivni sudionik nego promatrač.
"Biram između samo dvije stvari: gledati s obale vodu koja teče ili djelovati. Više volim djelovati", objasnio je Vladimir Putin u razgovoru koji je objavio dnevnik Kommersant koji ga je pitao zašto tako dugo ostaje na vlasti.

Putin je naglasio da je njegov cilj uspostava "stabilne" države s "uravnoteženim odnosima između vlasti i civilnog društva" i istinsku ravnotežu vlasti, što je dugoročni posao. "Što biste htjeli? Za jedan sat stvoriti uravnoteženu državu na svim razinama", pitao je.

"U nekim zemljama to se nikad ne ostvari, u drugima su potrebna desetljeća. Nije to baš jednostavno kao napraviti palačinke", dodao je on. Bivši ruski predsjednik (2000.-2008.), koji je odabrao svojeg nasljednika Dmitrija Medvedeva nakon dva mandata zaredom, odbio je istaknuti namjere za 2012., kad se bude birao sljedeći stanar Kremlja.