c S
Dnevne novosti

Povjerenstvo za sukob interesa: i OIB u imovinskoj kartici dužnosnika

03.09.2010 07:24 ZAGREB, 2. rujna 2010. Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je da će dužnosnici u imovinsku karticu ubuduće unositi i svoj osobni identifikacijski broj (OIB).
Predsjednik Povjerenstva Mate Kačan rekao je kako povjerenstvo - s obzirom da ima zadaću provjeravati podatke i razmjenjivati ih s ovlaštenim registrima - treba raspolagati i OIB-om dužnosnika.

"Potrebno je u obrazac imovinske kartice staviti OIB, kako za dužnosnike, tako i, sukladno zakonu, za osobe s njima povezane", istaknuo je Kačan. Saborsko Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa također je odlučilo kako će naknadno utvrđivati Pravilnik o verifikaciji podataka iz imovinskih kartica te mijenjati Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu svoga rada.

Kačan je pojasnio da će Povjerenstvo održati konzultacije s hrvatskim pregovaračkim timom koji radi na pregovaračkom poglavlju 23. "Pravosuđe i temeljna prava", kako bi se utvrdilo je li predloženi Pravilnik usklađen s tim poglavljem te sa standardima EU.