c S
Dnevne novosti

Podgorica: Sporazum o pravosudnoj suradnji Hrvatske i Crne Gore do kraja mjeseca

04.09.2010 07:05 PODGORICA, 3. rujna 2010. Sporazum o pravosudnoj suradnji između Hrvatske i Crne Gore trebao bi biti zaključen do kraja ovog mjeseca, najavili su predstavnici hrvatskog i crnogorskog ministarstva pravosuđa nakon sastanka u Podgorici, prenose crnogorski mediji.
Ravnatelj Uprave za Europsku uniju i međunarodnu suradnju u hrvatskom Ministarstvu pravosuđa Kristijan Turkalj kazao je da je atmosfera na razgovorima bila izvrsna i vrlo konstruktivna.

"Praktički smo 99 posto uskladili sadržaj sporazuma. Ostalo je još malo prilagođavanja teksta oko samih definicija kaznenog djela na koje će se odnositi izručivanje vlastitih državljana", kazao je Turkalj, kako ga prenosi crnogorska televizija. Pomoćnica crnogorskog ministra pravosuđa Branka Lakočević izjavila je da je dogovoreno da se sporazum odnosi na kaznena djela organiziranog kriminala i korupcije.

"To je sporazum koji će biti sličan onome koji Crna Gora ima sa Srbijom, s time što ćemo sada ta kaznena djela precizirati", rekla je Lakočević. U zajedničkom priopćenju koje su objavila dva ministarstva ocijenjeno je da je u interesu obiju država da se ovim ugovorom omogući međusobno izručenje vlastitih državljana, kada se radi o kaznenim djelima organiziranog kriminala i korupcije.