c S
Dnevne novosti

Kosor: ne treba nam MMF

07.09.2010 07:25 ROVINJ, 6. rujna 2010. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je kako nema potrebe za dolaskom MMF-a u Hrvatsku te da se o tome u Vladi nije razmišljalo.
"Nema potrebe da dolazi MMF i nitko u Vladi o tome nikada nije razmišljao niti govorio", kazala je Kosor odgovarajući na pitanja novinara nakon što je posjetila Tvornicu duhana Rovinj u Kanfanaru te obišla gradilište hotela "Lone" u Rovinju.

Na novinarski upit o medijskim napisima i špekulacijama da bi zbog neodlučnosti u provođenju reformi Hrvatska trebala aranžman s MMF-om, premijerka Kosor je kazala kako se "loše šuška", a smatra i da nam nije potreban nitko drugi do nas samih.

"Apsolutno nije potreban nitko drugi od nas samih. Mislim da mi u Hrvatskoj, Vlada prije svega, ali zajedno s čelnicima lokalne zajednice apsolutno možemo i moramo provesti program gospodarskog oporavka", rekla je Kosor. Ocijenila je da je program realan, ostvariv te podsjetila da je dobio potporu Svjetske banke i MMF-a te svih vodećih ekonomskih stručnjaka u Hrvatskoj.

Ali, ističe Kosor, za provedbu programa treba malo više snage i odlučnosti svih. "Bez potpore sindikata, poslodavaca i lokalne zajednice program se neće provesti do kraja. Ali uz tu potporu on će se provesti i Vlada će inzistirati na provedbi tog programa bez ostatka", naglasila je Kosor.