c S
Dnevne novosti

Vlada nagradila sportaše s ukupno 414,5 tisuća kuna

10.09.2010 07:12 ZAGREB, 9. rujna 2010.Hina, Novčanim nagradama ukupno vrijednima 414,5 tisuća kuna Vlada je u četvrtak odlučila nagraditi osvajače zlatnih i brončanih medalja na više međunarodnih natjecanja.
Vlada je, naime, donijela devet odluka o nagrađivanju uspješnih sportaša, među njima i atletičarku Blanku Vlašić za osvojenu zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u atletici u Barceloni. Blanka Vlašić i njezin stručni tim tako će biti nagrađeni s ukupno 136,4 tisuće kuna.

Vlada je sa sveukupno 57,2 tisuće kuna nagradila osvajače zlatnih medalja na Europskom seniorskom prvenstvu u bodybuildingu za muškarce u nizozemskom Maastrichtu, Dražena Vrbančića i Antonija Furića i njihove timove. Emil Milihram i njegov tim za zlatnu medalju sa Svjetskog seniorskog prvenstva u kajak-kanuu u španjolskom Sortu, u disciplini spust na divljim vodama, nagrađeni su s 39 tisuća kuna.

Sa po 38,5 tisuća kuna nagrađeni su osvajači zlatnih medalja na Europskom prvenstvu u jedrenju u Talinu u klasi Laser Standard i klasi Laser Radial, Tonči Stipanović i Tina Mihelić i njihovi timovi. Šimi Fanteli i Igoru Mareniću te članovima njihovog tima vlada je dodijelila nagradu od 31,2 tisuće kuna za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u jedrenju u klasi 470 održanom u Den Haagu.

Po 28,6 tisuća kuna nagrade su dobili Mirna Šenjug, osvajačica zlatne medalje na 45. europskom seniorskom prvenstvu u karateu u Ateni, te Branka Njegovec za zlatnu medalju u bodybuildingu, fitnessu i bodyfitnessu za žene u Novom Sadu. S 16,5 tisuća kuna nagrađen je Tonimir Sokol i njegov tim za brončanu medalju na Europskom prvenstvu grčko-rimskim stilom.