c S
Dnevne novosti

Povjerenica za pravosuđe Viviane Reding u posjetu Hrvatskoj

10.09.2010 07:12 ZAGREB, 9. rujna 2010.(Hina), Potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za pravosuđe i temeljna prava Viviane Reding boravit će u petak u službenom posjetu Hrvatskoj, najavila je Delegacija Europske unije u Hrvatskoj.
Tijekom posjeta, Reding bi se trebala sastati s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, premijerkom Jadrankom Kosor te s ministrom pravosuđa RH Draženom Bošnjakovićem. Reding bi također trebala govoriti i na međunarodnoj konferenciji pod nazivom "Učinci članstva u Europskoj uniji na pravosuđe" koja će se u petak održati u zagrebačkom hotelu "Westin".

Svrha konferencije u organizaciji Ministarstva pravosuđa u suradnji s Europskom komisijom, jest približiti pravni sustav Europske unije sucima, državnim odvjetnicima i pravosudnim dužnosnicima te pojasniti im njihovu ulogu u novom pravnom kontekstu.

Na konferenciji je najavljeno 300-tinjak dužnosnika, a od visokim gostiju, osim Reding, sudjelovat će i potpredsjednik mađarske vlade i ministar pravosuđa Tibor Navrecsics. Mađarska je sljedeća predsjedavajuća zemlja EU-a, od 1. siječnja 2011.