c S
Dnevne novosti

Ministar Bajs potpisao ugovore o potporama iz programa "Upoznaj Hrvatsku"

13.09.2010 07:24 JASTREBARSKO, 11. rujna 2010. Ministar turizma Damir Bajs potpisao je u Jastrebarskom s predstavnicima putničkih agencija ugovore o bespovratnim potporama, koje bi u sklopu programa "Upoznaj Hrvatsku" u iduće tri godine trebale u hrvatska turistička odredišta privući oko 250.000 domaćih i stranih gostiju.
Potpore ukupne vrijednosti 2,9 milijuna kuna, Ministarstvo turizma RH osiguralo je za 169 novih turističkih proizvoda koje će provesti 34 turističke agencije. To su prve mjere za iduću turističku sezonu, a usmjerene su prvenstveno prema privlačenju turista u predsezoni i posezoni, naglasio je ministar Bajs.

"Njima smo željeli naglasiti sve hrvatske prednosti u odnosu na konkurenciju, u prvom redu kulturne i prirodne ljepote naše zemlje", dodao je. Program "Upoznaj Hrvatsku" dogovoren je tijekom ljeta u suradnji javnoga i privatnog sektora, a njime se potiče stvaranje i promocija novih turističkih proizvoda (izleta, tura i paket aranžmana) sljedeće tri godine trebali dovesti dodatnih četvrt milijuna domaćih i stranih gostiju.

Osim produženja turističke sezone program "Upoznaj Hrvatsku" želi potaknuti razvoj turistički nerazvijenih područja i ponude selektivnih oblika turizma, kao što su ruralni, edukativni, istraživački, kulturni, gastro, enološki turizam i sl.