c S
Dnevne novosti

Kosor razgovarala s talijanskim ministrom vanjskih poslova

17.09.2010 07:25 ZAGREB, 15. rujna 2010. Predsjednica vlade Jadranka Kosor sastala se u Banskim dvorima s talijanskim ministrom vanjskih poslova Francom Frattinijem koji je potvrdio talijansku potporu hrvatskom ulasku u EU, priopćeno je iz vlade.
Govoreći o dinamici pregovora za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, premijerka Kosor izrazila je uvjerenje da će Hrvatska do kraja mađarskog predsjedanja potpisati Pristupni ugovor, a ministar Frattini kazao je da postoje svi preduvjeti za njegovo potpisivanje u proljeće 2011.

Dodao je da će na tom putu Italija i dalje podupirati Hrvatsku. Vlada Republike Hrvatske odlučna je u davanju potpore našim susjedima na njihovom euroatlantskom putu, rekla je predsjednica Vlade Kosor naglasivši kako je članstvo Hrvatske u Europskoj uniji jamstvo mira i prosperiteta u ovom dijelu Europe.

Ministar Frattini istaknuo je zadovoljstvo posljednjim promjenama Ustava Republike Hrvatske u dijelu koji se odnosi na nacionalne manjine. Bilateralni odnosi između dvije zemlje odlični su, zaključili su premijerka Kosor i ministar Frattini, pri čemu postoji interes za jačanjem gospodarske suradnje, navodi se u priopćenju vlade.