c S
Dnevne novosti

Hillary Clinton idući mjesec u jugoistočnoj Europi

30.09.2010 07:17 WASHINGTON, 29. rujna 2010. Američka državna tajnica Hillary Clinton idući će mjesec posjetiti regiju jugoistočne Europe, a postaje njezinog puta bit će objavljene naknadno, rekao je glasnogovornik State Departmenta.

Na pitanje novinara može li potvrdit da će Clinton u listopadu posjetiti Srbiju, glasnogovornik Philip Crowley je odgovorio da će putovati u jugoistočnu Europu. Državnu tajnicu "očekuje putovanje i mi ćemo objaviti njegove određene postaje, ali da, ona će putovati na Balkan", rekao je Crowley na brifingu za novinare u State Departmentu.

Pitanje Balkana naći će se i na dnevnom redu sastanka Hillary Clinton s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku, barunicom Catherine Ashton, u srijedu u Washingtonu. "Siguran sam da će se i Balkan naći na dnevnom redu. To je nešto na čemu intenzivno radimo s EU-om u raznim oblicima", rekao je glasnogovornik odgovarajući na pitanje hoće li Clinton i Ashton razgovarati o dijalogu Srbije i Kosova i mogućem američkom uključivanju u taj dijalog.

To je tema o kojoj se razgovaralo s brojnim europskim čelnicima tijekom prošlotjednih bilateralnih susreta državne tajnice Clinton, u New Yorku na 65. godišnjem zasjedanju Opće skupštine UN-a, dodao je Crowley.