c S
Dnevne novosti

Vlada uputila amandman na izmjene zakona o DSV-u

02.10.2010 07:05 ZAGREB, 30. rujna 2010. Vlada je Saboru s zatvorene sjednice uputila Amandman na Konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom sudbenom vijeću (DSV) kojim je predviđeno da će član Vijeća biti razriješen dužnosti prije isteka vremena na koje je izabran ako bude osuđen na kaznu zatvora.

Budući da počinjenje kaznenog djela i pravomoćna osuda čini člana Vijeća nedostojnim, potrebno je propisati da može biti razriješen neovisno o izrečenoj kazni, stoji u priopćenju.Vlada je uputila Hrvatskom saboru i Amandman na Konačni prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom odvjetništvu, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Donesena je i Odluka o sudjelovanju Republike Hrvatske na međunarodnoj simulacijskoj vježbi "SEESIM 10". U svrhu unaprjeđenja suradnje, koordinacije i interoperabilnosti zemalja članica Foruma ministara jugoistočne Europe (SEDM), uvježbavanja postojećih nacionalnih procedura te jačanja regionalne suradnje u uvođenju pripravnosti, odgovoru i upravljanju u kriznim (izvanrednim) situacijama, održat će se međunarodna simulacijska vježba "SEESIM 10", od 17. do 26. listopada 2010. godine. Domaćin vježbe je Republika Albanija u suradnji s američkim Združenim zapovjedništvom snaga (US JFCOM) i Kraljevinom Švedskom. U Republici Hrvatskoj vježba će se provesti u Simulacijskom središtu Oružanih snaga RH, navodi se u priopćenju.

Prihvaćeno je Izvješće o provedbi Odluke Vlade Republike Hrvatske o mjerama za rješavanje poremećaja na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda. Vlada je prihvatila pokroviteljstvo nad manifestacijom "ISAP 2010 - Internacionalni sajam pršuta, koja će se održati u Tinjanu, 23. i 24. listopada ove godine. Također, doneseno je Rješenje o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2010. godinu, Udruzi za solidarnost među sugrađanima "Vita", iz Ploča, za potporu Projektu "Građani u ružičastoj vrpci, za iznos od 6.000 kuna.

Također, na teret Proračunske zalihe odobrena su sredstva Društvu Brijuni Rivijera u iznosu od 500.000 kuna. Društvu HŽ Infrastruktura d.o.o. dana je suglasnost za sudužništvo u kreditnom zaduženju tvrtke kćeri Proizvodnja-Regeneracija d.o.o., kod Zagrebačke banke d.d. Zagreb. Podsjeća se da je Vlada je na sjednici održanoj 2. rujna 2010. godine donijela Odluku o davanju suglasnosti gore spomenutom Društvu za davanje jamstva Partner banci d.d. Zagreb, za kreditno zaduženje tvrtke kćeri Proizvodnja-regeneracija d.o.o.

Međutim, nakon donošenja Odluke Vlade RH primljena je ponuda Zagrebačke banke d.d. s povoljnijim uvjetima kreditiranja te je stoga donijeta nova odluka. Vlada je upoznata s Protokolom o suradnji između Agencije za lijekove i medicinske proizvode Republike Hrvatske i Francuske agencije za zdravstvenu sigurnost proizvoda za zdravstvo, potpisanim u Zagrebu i Parizu 10. ožujka ove godine, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela Vladine sjednice.