c S
Dnevne novosti

Hillary Clinton doputovala u Sarajevo

13.10.2010 07:26 SARAJEVO, 12. listopada 2010. Američka državna tajnica Hillary Clinton doputovala je u Sarajevo, prvu postaju regionalne mini-turneje tijekom koje je planiran i njen posjet Beogradu te Prištini.

Američku su državnu tajnicu u sarajevskoj zračnoj luci koja je bila pod pravom opsadom lokalne policije i brojnih agenata američke tajne službe dočekali visoki bosanskohercegovački dužnosnici, a Clinton se potom bez izjava za medije uputila u grad gdje će prenoćiti na lokaciji koja se krije od javnosti.

Hillary Clinton službeni dio posjeta Sarajevu započet će susretom s članovima Predsjedništva BiH, a očekuje se kako će u tim razgovorima iza zatvorenih vrata osim Harisa Silajdžića, Željka Komšića i Nebojše Radmanovića sudjelovati i novoizabrani bošnjački član državnog vrha BiH Bakir Izetbegović. Očekuje se da bi se američka državna tajnica mogla sastati i s liderima nekih bosanskohercegovačkih političkih stranaka. Prije odlaska iz BiH Clinton bi trebala službeno otvoriti novoizgrađenu zgradu veleposlanstva SAD u BiH.