c S
Dnevne novosti

Slovenska vlada podržala privremeno zatvaranje poglavlja o slobodi kretanja kapitala

16.10.2010 07:02 LJUBLJANA, 14. listopada 2010. Slovenska vlada je podržala privremeno zatvaranje poglavlja Sloboda kretanja kapitala u pregovorima Hrvatske s Europskom unijom, objavio je ured za tisak slovenske vlade.

Kako se navodi u priopćenju koje su prenijeli slovenski mediji, takav je zaključak donesen nakon što je hrvatska vlada u dopisu Banci za međunarodna poravnanja (BIS)u Baselu dala svoju suglasnost da se pred tom institucijom nastave pregovori o rješavanju pitanja duga štedišama nekadašnje Ljubljanske banke (LB), u okviru sporazuma o sukcesiji država slijednica bivše SFRJ.Temeljem te suglasnosti Slovenija sada očekuje da Hrvatska više neće spriječavati ulazak slovenskih financijskih i kreditnih institucija u Hrvatsku, naveo je ured za tisak slovenske vlade.

Slovenski premijer Borut Pahor na konferenciji za novinare nakon redovne sjednice vlade rekao je da je u razgovoru s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor izrazio zadovoljstvo što su prije u Bohinju određenog roka uspjeli riješiti pitanje štediša Ljubljanske banke dogovorom da se nastave pregovori u beselskoj banci.Time taj proces nije završen, ali našli smo rješenje, rekao je Pahor.