c S
Dnevne novosti

Transparency International Hrvatska predstavio projekt "Knjigom po korupciji"

16.10.2010 07:02 ZAGREB, 15. listopada 2010. Transparency International Hrvatska (TIH) i nakladnička kuća VBZ predstavili su zajednički projekt "Knjigom po korupciji" u sklopu kojeg će biti izdana knjiga s 15 kratkih priča koje tematiziraju korupciju.

Prvih deset priča napisat će ugledni hrvatski autori - Renato Baretić, Boris Dežulović, Ivica Đikić, Zoran Ferić, Miljenko Jergović, Julijana Matanović, Edo Popović, Ivana Simić-Bodrožić, Tena Štivičić i Ivan Vidić.

Preostalih pet priča bit će od dosad neobjavljenih autora te će za njih biti raspisan natječaj, najavio je predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović. Uvjeti natječaja su da autori dosad nisu katalogizirani u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, da priča nije dulja od deset kartica te mora biti poslana na adresu TIH-a do 15. studenoga. Prijave moraju biti anonimne, potpisane šifrom, a tekst otipkan ili otisnut u jednom primjerku te uz priloženu elektronsku veziju na CD-u. Puno ime i prezime treba priložiti u zasebnoj zatvorenoj kuverti uz prijavu.

Među pristiglim radovima - članovi žirija Dean Duda sa zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, izvršna direktorica TIH-a Saša Šegrt i Zoran Simić iz VBZ-a odabrat će pet najuspješnijih koji će biti objavljeni. Knjiga bi trebala izići u prosincu, a svrha je projekta senzibilizirati javnost na problem korupcije, rekao je Zorislav Antun Petrović. Nakon objave knjige, kako je rečeno, planira se i njezino predstavljanje po Hrvatskoj.