c S
Dnevne novosti

Ministar Jandroković: prijevremeni izbori izazvali bi zastoj pregovora sa EU

19.10.2010 07:32 SPLIT, 18. listopada 2010. Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković je odbacio mogućnost prijevremenih parlamentarnih izbora istaknuvši kako sadašnja vlada ima "stabilnu većinu" u Saboru, te je ocijenio da bi prijevremeni izbori izazvali "ozbiljan zastoj" u pregovaračkom procesu s Europskom unijom (EU).

"Legitimno je i posve normalno da oporba pokušava prikupiti dovoljan broj potpisa za izglasavanje nepovjerenja vladi, ako to želi. Međutim, s obzirom na parlamentarnu situaciju i na stabilnu većinu bit će to još jedan politički poraz SDP-a i Zorana Milanovića", rekao je ministar Jandroković novinarima u Splitu odgovarajući na upit kako komentira oporbeni početak prikupljanja potpisa za glasovanje o povjerenju hrvatskoj vladi. Na upit hoće li se prijevremeni izbori održati u proljeće iduće godine, ministar Jandroković odgovorio odrično ponovivši kako je "vladajuća većina stabilna".

"Siguran sam da ćemo završiti pregovore s EU u prvoj polovici 2011. godine a na izbore ići krajem 2011. godine", rekao je ministar Jandroković. "No, kada bi zamislili takvu situaciju (prijevremene izbore), onda s punom odgovornošću kao ministar vanjskih poslova i europskih integracija mogu reći da bi nastao ozbiljan zastoj u našem pregovaračkom procesu, da bi nam značajno vrijeme taj proces pregovora bio prolongiran, a siguran sam da nitko tko je dobronamjeran takvo što ne želi", dodao je Jandroković.