c S
Dnevne novosti

Nizozemska veleposlanica u nastupnom posjetu u Saboru

20.10.2010 07:20 ZAGREB, 18. listopada 2010. Potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić primio je u nastupni posjet veleposlanicu Kraljevine Nizozemske Stellu Ronner-Grubačić, priopćeno je iz Sabora.

Friščić i Ronner-Grubačić u razgovoru su ocijenili da su ovo vrlo važni trenuci za Hrvatsku glede njezinog ulaska u Europsku uniju pri čemu je Friščić ocijenio da Nizozemska Hrvatskoj najviše može pomoći u pitanjima vezanim za poljoprivredu, posebno oko brandiranja poljoprivrednih proizvoda jer u tome zaostaje za Europom i susjedima, stoji u priopćenju.

Veleposlanica Ronner je iskazala zanimanje za probleme hrvatskih poljoprivrednika, a Friščić je kazao da većina strahova od EU-a potječe od nedostatka pravih informacija, ali i zastarjelog načina razmišljanja, navodi se. Nizozemska veleposlanica je rekla da Hrvatska treba poduzeti jaču kampanju o Europskoj uniji te upitala kakva je trenutna podrška građana za ulazak u EU, na što je Friščić, po priopćenju, izrazio uvjerenje da bi danas većina birača potvrdno odgovorila na pitanje ulaska u EU.

Dvoje se sugovornika složilo da Hrvatska nedovoljno koristi sredstva EU-a koja su joj na raspolaganju te je veleposlanica izjavila da je Nizozemska spremna pomoći Hrvatskoj u tim pitanjima, kaže se na kraju priopćenja.