c S
Dnevne novosti

Premijerka Kosor u ponedjeljak u Bruxellesu

23.10.2010 07:04 ZAGREB, 22. listopada 2010. Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor boravit će u ponedjeljak u radnom posjetu Bruxellesu, te će tom prigodom održati niz sastanaka s visokim dužnosnicima Kraljevine Belgije i Europske unije, priopćeno je iz hrvatske vlade.

Tijekom boravka u Bruxellesu premijerka Kosor će na radnom ručku razgovarati s potpredsjednicom Europske komisije i povjerenicom za pravosuđe, temeljna prava i državljanstvo Viviane Reding, a tijekom poslijepodneva razgovarat će s predsjednikom belgijske vlade u ostavci Yvesom Letermeom.

Boravak u glavnom gradu Belgije, predsjednica hrvatske vlade završit će radnim sastankom s predsjednikom Europske komisije Joséom Manuelom Barrosom. Kako je sama premijerka Kosor izjavila na tom će se sastanku "rezimirati ono što je do sada učinjeno i razgovarati o preostalim pitanjima".

"Zamolit ću predsjednika (EU Komisije) Barrosa da svojim autoritetom pomogne kako bi Hrvatska zadržala ovaj trenutak koji je iznimno važan za završetak pregovora", naglasila je hrvatska premijerka. Predsjednica hrvatske vlada je kazala da će u Bruxelles doći s rekapitulacijom učinjenoga i planom onoga što namjerava učiniti u danima koji dolaze.