c S
Dnevne novosti

Bebić razgovarao s predsjednikom Senata poljskog parlamenta

05.11.2010 07:19 VARŠAVA, 4. studenog 2010. Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić je u Varšavi, prvoga dana konferencije predsjednika parlamenata Regionalnog partnerstva, razgovarao s predsjednikom Senata poljskog parlamenta Bogdanom Boruszewiczom koji je izrazio uvjerenost da će Hrvatska sigurno na vrijeme dovršiti pristupne pregovore.

"Mi smo u to uvjereni. Hrvatska je obavila sjajan posao", rekao je Boruszewicz. On je usto izrazio spremnost Poljske da pomogne hrvatskim lokalnim upravama i samoupravama u korištenju sredstava iz europskih fondova. Poljska je, kazao je Boruszewicz, zainteresirana za zaštitu Jadrana koji smatra europskim draguljem te želi biti uključena u sve inicijative vezane uz Sredozemlje.

Boruszewicz je Bebiću uputio poziv da se Hrvatska uključi u inicijative vezane uz zaštitu Baltika, smatrajući da dvije zemlje mogu jedna drugoj pomoći u očuvanju mora. Poljska će EU-om predsjedati u drugoj polovici 2011. kada preuzme palicu od Mađarske. Očekuje se da će Hrvatska pristupne pregovore s EU dovršiti tijekom mađarskog predsjedanja.