c S
Dnevne novosti

Otvorena "Smotra Sveučilišta u Zagrebu"

06.11.2010 07:00 ZAGREB, 4. studenog 2010. "Smotra Sveučilišta u Zagrebu", trodnevna manifestacija na kojoj se učenicima završnih razreda srednjih škola predstavljaju fakulteti, visoke škole i akademije kako bi im se olakšala odluka o upisu studija, otvorena je u zagrebačkom Studentskom centru.

Tijekom te, 15., smotre budući brucoši moći će obići sedemdesetak štandova te se informirati o programima studija, dostignućima na pojedinim područjima, o opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, prijediplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, novim radnim uvjetima koje osiguravaju poduzetnici i tvrtke, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskom životu i o još mnogo drugih pojedinosti.

Na smotri će se održati i više tribina o studentskom standardu, radu Studentskoga zbora, mobilnosti studenata i t.d. Otvorivši smotru, rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš je izrazio želju da budući studenti na ovogodišnjoj smotri, koja obiluje podatcima o fakultetima, akademijama i visokim učilištima, na vrijeme dobiju potrebne informacije kako bi donijeli važnu životnu odluku o upisu na fakultet.

Budući da na ovogodišnjoj smotri sudjeluju i neki fakulteti iz inozemstva, rektor je kazao i da je jedna od najvažnijih zadaća sveučilišta uvođenje sadržaja i studijskih programa na drugim jezicima. Nazočne je pozdravio i gradonačelnik Milan Bandić, a prorektorica Ljiljana Pinter napomenula je da je ta smotra postala smotrom visokih učilišta u Hrvatskoj i inozemstvu. Kako je rekla, oko 80 posto maturanata nakon posjeta smotri donosi konačnu odluku o izboru studija.