c S
Dnevne novosti

Jandroković u Bruxellesu

17.11.2010 07:22 ZAGREB, 15. studenog 2010. Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovat će u Bruxellesu na konferenciji o europskoj perspektivi zemalja jugoistočne Europe koja će se održati u organizaciji skupine Europske pučke stranke u Europskom parlamentu, priopćeno je iz MVPEI-a.

Na konferenciji pod nazivom "Balkan u srcu Europe" šefovi država i vlada te ministri vanjskih poslova iz jugoistočne Europe raspravljat će zajedno s predstavnicima EPP-a u Europskom parlamentu o zaključcima godišnjih izvješća Europske komisije o napretku zemalja kandidata i potencijalnih kandidata koja su objavljena prošloga tjedna.

Također će razmotriti postignuti napredak u tranziciji jugoistoka Europe iz konfliktnog područja u demokratsku, prosperitetnu i miroljubivu regiju, kao i odgovornost te obveze Europe u tom području. Na marginama konferencije ministar Jandroković sastat će se s predsjednikom i potpredsjednikom EPP skupine u Europskom parlamentu, Josephom Daulom i Gunnarom Hoekmarkom, koji je ujedno i supredsjedatelj Zajedničkog parlamentarnog odbora EU-Hrvatska, dodaje se u priopćenju.