c S
Dnevne novosti

Plenković primio mađarskoga veleposlanika

19.11.2010 07:22 ZAGREB, 17. studenoga 2010. Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u srijedu u nastupni posjet veleposlanika Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Gabora Ivana, priopćeno je iz ministarsatva poslova i europskih integracija.

Državni tajnik Plenković i veleposlanik Ivan razmotrili su političke i gospodarske odnose Hrvatske i Mađarske te razgovarali o dojmovima s prošlotjednih razgovora koje je državni tajnik održao u Budimpešti s mađarskim sugovornicima.

Plenković je izvijestio veleposlanika Ivana o trenutnom stanju pristupnih pregovora Hrvatske i Europske unije te o naporima Hrvatske za njihovim završetkom tijekom mađarskog predsjedanja Unijom u prvoj polovici 2011., kaže se u priopćenju. Istaknuo je kako Hrvatska cijeni potporu Mađarske.

Veleposlanik Ivan predstavio je prioritete mađarskog predsjedanja Europskom unijom, a jedan od njih je završetak hrvatskih pristupnih pregovora. Napomenuo je da će Hrvatska imati punu potporu Mađarske. Razmotrena je i dinamika održavanja međuvladinih konferencija tijekom mađarskog predsjedanja Unijom.