c S
Dnevne novosti

Kosor: nakon proračuna, koncentracija na završetak pregovora s EU

22.11.2010 07:28 GRUBIŠNO POLJE/VELIKI ZDENCI, 20. studenog 2010. Vlada će se nakon donošenja proračuna koncentrirati na završetak pregovora s Europskom unijom o ulasku Republike Hrvatske u punopravno članstvo, istaknula je predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor nakon otvorenja Sajma sira u Grubišnom Polju i obilaska pogona tvornice sira "Zdenka" u Velikim Zdencima.

U izjavi novinarima, nakon obilaska tvornice "Zdenka", premijerka Kosor nije željela odgovoriti na pitanje sprema li se rekonstrukcija Vlade, a na upit je li zadovoljna radom ministara, odgovorila je da će se nakon glasanja o vladinu prijedlogu državnog proračuna u Hrvatskom saboru Vlada koncentrirati na završetak pregovora s Europskom unijom.

Učinit ćemo sve da pregovori završe za vrijeme mađarskog predsjedanja, kazala je premijerka Kosor istaknuvši i nastavak rada svoga kabineta na ostvarenju ostala dva strateška cilja - gospodarskom oporavku i borbi protiv korupcije. Svi koji mogu i žele pomoći, moći će u tome sudjelovati, poručila je predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor.

Najavila je svoja skorašnja službena putovanja u inozemstvo - Tursku, Egipat i druge zemlje, na kojima će, kao je rekla, predstaviti gospodarske i izvozne potencijale Hrvatske i pojedinačnih tvrtki. U osvrtu na posjet tvornici "Zdenka" čestitala je Upravi koja je "isplivala iz recesijske 2009., a dobre rezultate najavljuje i za 2010."

Premijerka Kosor je istaknula kako je posebno dobro što je "Zdenka" i u krizi zapošljavala radnike, a čemu je, ocijenila je, pridonijela i suradnja "Zdenke" s Vladom i HBOR-om. Otvarajući 8. gospodarski sajam - sajam sira u Grubišnom Polju, koji je okupio 70-ak izlagača iz Bjelovarsko-bilogorske županije, kontinentalne Hrvatske i manjim dijelom iz priobalja, premijerka Kosor ocijenila je da je Hrvatska polako, ali sigurno na putu izlaska iz krize.

Vlada će, istaknula je, nastaviti poticati poljoprivrednu proizvodnju i povezivati je s turističkom ponudom.