c S
Dnevne novosti

Bošnjaković na konferenciji ministara pravosuđa u Istanbulu

25.11.2010 07:19 ZAGREB, 24. studenog 2010. Hrvatski ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković na čelu hrvatskog izaslanstva sudjelovat će u radu tridesete po redu Konferencije ministara pravosuđa država članica Vijeća Europe, koja se 25. i 26. studenoga održava u Istanbulu, priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa.

Tema ovogodišnje ministarske Konferencije jest modernizacija pravosuđa kroz jačanje učinkovitosti i transparentnosti te unaprjeđenje zatvorskog sustava u suvremenoj Europi. Konferenciji će nazočiti i izaslanstva većine država članica Vijeća Europe predvođena ministrima pravosuđa, te visoki predstavnici EU-a i Europskog parlamenta.

Na marginama Konferencije Bošnjaković će održati i bilateralne susrete s austrijskom ministricom pravosuđa Claudiom Bandion-Ortner, zatim s finskom ministricom pravosuđa Tuijom Brax te švedskom ministricom pravosuđa Beatrice Ask. Prilikom bilateralnih susreta, ukazat će se na potrebu pružanja pune potpore Republici Hrvatskoj pri završetku procesa pristupnih pregovora.

Ministar pravosuđa će se po prvi puta susresti i s povjerenikom Vijeća Europe za ljudska prava Thomasom Hammarbergom, kojeg će izvijestiti o aktualnom stanju ljudskih prava u Republici Hrvatskoj.