c S
Dnevne novosti

Karamarko: objava WikiLeaksa ne može ugroziti nacionalnu sigurnost RH

30.11.2010 07:17 ZAGREB, 29. studenog 2010.(Hina), Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko izjavio je u ponedjeljak, u povodu informacija da su na internetskoj stranici WikiLeaks objavljeni i dokumenti vezani uz Hrvatsku, kako je poznato da druge zemlje prikupljaju informacije o našoj zemlji te da je to normalan proces u svijetu, ali da objava ne može ugroziti nacionalnu sigurnost.

"To ne može ugroziti nacionalnu sigurnost, a moramo vidjeti karakter objavljenih dokumenata", izjavio je Karamarko novinarima nakon današnjeg potpisivanja Sporazuma o suradnji u suzbijanju nasilja u obitelji u Muzeju suvremene umjetnosti. Podsjetio je i da se Hrvatska stalno susreće s problemom curenja podataka.

Internetska stranica WikiLeaks objavila je četvrt milijuna povjerljivih dokumenata američke diplomacije, a o njima je izvijestilo pet utjecajnih svjetskih novina - The New York Times, britanski The Guardian, francuski Le Monde, španjolski El Pais i njemački tjednik Der Spiegel.

Iako New York Times u opširnu napisu ne spominje ni jedan dokument koji je vezan uz diplomatske dopise iz Hrvatske, Der Spiegel donosi svojevrsnu kartu objavljenih dokumenata, koja potvrđuje da postoje i oni koji su vezani uz Hrvatsku, ali list ne spominje njihov sadržaj.