c S
Dnevne novosti

MVPEI: Jandroković primio veleposlanike Švicarske i Španjolske

01.12.2010 07:19 ZAGREB, 30. studenog 2010. Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u Zagrebu u nastupni posjet švicarskog veleposlanika u Hrvatskoj Denisa Knobela koji je rekao da će prioritet njegova mandata biti unaprjeđenje gospodarske suradnje Hrvatske i Švicarske, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Sugovornici su ocijenili bilateralne odnose izvrsnima i prijateljskima bez otvorenih pitanja, a Jandroković je podsjetio na svoj ovogodišnji službeni posjet Švicarskoj kada se susreo s ministricom vanjskih poslova Micheline Calmy-Rey.

Šef hrvatske diplomacije upoznao je Knobela s hrvatskim pristupnim procesom za punopravno članstvo u Europskoj uniji i izrazio uvjerenje da će se pregovori okončati u prvoj polovici iduće godine, tijekom mađarskog predsjedanja Unijom, te potom što skorije potpisati Ugovor o pristupanju, navodi se u priopćenju MVPEI-a.

Jandroković je također u oproštajni posjet primio španjolskog veleposlanika u Hrvatskoj Manuela Salazara kojemu je zahvalio što su za njegova mandata dodatno unaprjeđeni prijateljski odnosi Hrvatske i Španjolske. Španjolsko predsjedanje EU-om u prvoj polovici ove godine dalo je dodatni poticaj Hrvatskoj pri otvaranju svih preostalih pregovaračkih poglavlja, na čemu smo također zahvalni, rekao je ministar Jandroković, navodi se u priopćenju MVPEI-a.