c S
Dnevne novosti

Sabor o poslovanju Umirovljeničkoga fonda u 2009.

02.12.2010 07:17 ZAGREB, 1. prosinca 2010.Hina, Hrvatski sabor u četvrtak će sjednicu početi raspravom o izvješću o poslovanju Umirovljeničkoga fonda u 2009., najavio je  potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Saboru je izvješće dostavio Središnji državni ured za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU-a, a već ga je prihvatilo matično radno tijelo - Odbor za financije i državni proračun te saborski Odbor za rad i socijalno partnerstvo.

Kroz projekt Umirovljeničkoga fonda, u kojem sudjeluju HPB-Invest, Upravni odbor Fonda i HZMO i ostale institucije, isplaćene su sve rate odštete po otkupu udjela modela A i Osnovnoga registra i Registra korisnika obiteljskih i najviših mirovina, tri rate odštete po otkupu udjela modela B te dvije rate odštete modela B korisnicima obiteljskih i najviših mirovina.

Za isplatu 4. rate odštete po modelu B Osnovnoga registra i 3. rate odštete po modelu B Registra obiteljskih i najviših mirovina, u zadnjem tromjesečju 2010. potrebna sredstva koje osnivač fonda, vlada, treba unijeti u fond iznose oko 830 milijuna kuna, rečeno je na odboru za financije. Za isplaćenu 3. ratu modela B Osnovnog registra i 2. ratu modela B Registra obiteljskih i najviših mirovina u prosincu 2009. isplaćeno je 833.484.944,75 kuna.

Cijena udjela u Umirovljeničkom fondu po svim portfeljima od unosa imovine neprekidno raste, a HPB-Invest d.o.o. kontinuirano ostvaruje prinose članovima fonda, koji je tako od početka rada ostvario dobit od 13,005.832,27 kuna ulaganjem u vlasničke vrijednosne papire.