c S
Dnevne novosti

Josipović se sastao s predsjednikom Kazahstana

04.12.2010 07:05 ZAGREB, 2. prosinca 2010. Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sastao se s kazahstanskim predsjednikom Nursultanom Nazarbajevim u sklopu sastanka na vrhu Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u Astani, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Dvojica predsjednika potvrdila su dobre bilateralne odnose dviju zemalja, a predsjednik Nazarbajev pozvao je hrvatske tvrtke da sudjeluju u razvoju industrije i infrastrukture u Kazahstanu.

U tom smislu, dogovoreno je da se u obje zemlje organiziraju poslovni forumi. Tijekom susreta predsjednik Josipović istaknuo je odličnu organizaciju summita OESS-a te naglasio ulogu koju je Kazahstan imao u postizanju sigurnosti i stabilnosti u euro-azijskom prostoru.

Josipović je održao govor na summitu 56 zemalja članica OESS-a u kojemu je poručio da je pravi trenutak za suočavanje te organizacije s novim izazovima te pozvao sudionike "da zacrtaju novi smjer za budućnost i odrede ulogu OESS-a".

"Hrvatska dijeli mišljenje da je pravo vrijeme za suočavanje s novim izazovima i mi, čelnici država i vlada zemalja sudionica, imamo veliku odgovornost danas u Astani da zacrtamo novi smjer za budućnost i odredimo ulogu OESS-a", izjavio je Josipović.