c S
Dnevne novosti

Sabor izmijenio Zakon o općoj sigurnosti proizvoda

04.12.2010 07:03 ZAGREB, 3. prosinca 2010. Hrvatski sabor je izmijenio i sa standardima EU uskladio Zakon o općoj sigurnosti proizvoda, koji jamči veću sigurnost i zaštitu potrošača te odgovornost za stavljanje nesigurnih proizvoda na tržište.

Među inim, propisuje se rok od 20 dana u kojemu se mora odrediti povlačenje s tržišta opasnog proizvoda te još 10 dana za primjenu te mjere.

Sabor je izmijenio i Zakon o pučkim otvorenim učilištima, po kojemu osnivačka prava u zagrebačkom Pučkom otvorenom učilištu vlada prenosi na Grad Zagreb. Na prijedlog Odbora za medije, zastupnici su Petra Lovrića imenovali članom Programskog vijeća HRT-a. Lovrića je za članstvo u Programskom vijeću HRT-a predložila Hrvatska udruga poslodavaca.

Prihvaćena su izvješća o poslovanju Financijske agencije i Umirovljeničkog fonda, oba za 2009. godinu, a u drugo su čitanje upućeni prijedlozi novog Zakona o cestama te izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Sabor je zaključio ovotjedno zasjedanje, a sjednicu nastavlja idući tjedan.