c S
Dnevne novosti

Jandroković razgovarao sa skupinom britanskih gospodarstvenika

10.12.2010 07:22 ZAGREB, 8. prosinca 2010. Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se tijekom svog radnog posjeta Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, sa skupinom britanskih gospodarstvenika, priopćio je MVPEI.

Susret je organiziran na prijedlog britanskog veleposlanstva u Zagrebu radi daljnjeg predstavljanja Republike Hrvatske kao poželjnog investicijskog odredišta.

Ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo organizacijom ovog susreta kao i današnjim okruglim stolom u londonskom Cityu, te uvjerenje kako će se i na ovaj način pridonijeti unaprjeđenju gospodarskih odnosa između dviju zemalja. Nazočnim gospodarstvenicima predstavio je komparativne prednosti Republike Hrvatske, imajući u vidu da se radi o državi članici NATO-a te budućoj članici Europske unije.

Kao značajke važne za hrvatski gospodarski sustav istaknuo je geografski položaj i prometnu infrastrukturu pogodnu za daljnji nastup na tržišta jugoistočne i središnje Europe te Mediterana, funkcionalno tržišno gospodarstvo usklađeno s EU standardima, makroekonomsku stabilnost i nultu stopu tolerancije na korupciju. Upoznao ih je i s mjerama gospodarskog oporavka hrvatske vlade, izrazivši uvjerenje u daljnji interes britanskih gospodarstvenika na hrvatskom tržištu, navodi se u priopćenju.