c S
Dnevne novosti

Jačanje policijske suradnje Hrvatske i BiH

14.12.2010 07:10 MOSTAR, 13. prosinca 2010. Predstavnici Ravnateljstva policije Republike Hrvatske i nekoliko policijskih agencija iz Bosne i Hercegovine zauzeli su se u Širokome Brijegu za bolju suradnju radi sprječavanja kriminala između dviju zemalja, priopćila je Uprava policije Zapadnohercegovačke županije.

Na dvodnevnome sastanku razmatraju se mogućnosti bolje suradnje policijskih agencija iz BiH i Hrvatske u borbi protiv prekograničnoga kriminala, posebice među tri županijska ministarstva unutarnjih poslova na području Hercegovine sa splitsko-dalmatinskom i dubrovačko-neretvanskom Policijskom upravom.

MUP Zapadnohercegovačke županije priopćio je da je snažnija suradnja policije dviju zemalja moguća na temelju sporazuma o policijskoj suradnji u borbi protiv prekograničnoga kriminala koji su u studenome potpisali Vlada Republike Hrvatske i Vijeće ministara BiH.

Na dvodnevnom sastanku sudjeluju načelnik odjela za prevenciju u Ravnateljstvu policije RH Josip Pavliček te predstavnici Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, voditelj Uprave za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović te ravnatelji Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županijske policije.