c S
Dnevne novosti

Ugovor hrvatske i gruzijske vlade o kulturnoj suradnji

17.12.2010 07:15 ZAGREB, 16. prosinca 2010. Hrvatski ministar kulture Božo Biškupić primio je državno izaslanstvo Gruzije s gruzijskim ministrom vanjskih poslova Grigolom Vashadzeom na čelu, a tom su prigodom dvojica ministara potpisala Ugovor između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Gruzije o kulturnoj suradnji.

Ugovor je potpisan kako bi se potaknula kontinuirana suradnja i izravni kontakti umjetnika, udruga i kulturnih ustanova dviju zemalja, a njime je predviđena suradnja u kulturi i umjetnosti te književnosti, suradnja arhiva i muzeja, glazbe i kazališta te likovnih umjetnosti i suradnja u zaštiti kulturne baštine, navodi se u priopćenju Ministarstva kulture.

Radi provedbe tog ugovora, ministarstva kulture dviju zemalja mogu sklapati i posebne programe ili protokole suradnje kojima će se utvrđivati konkretniji sadržaji kulturne suradnje i razmjene projekata i stručnjaka. Ministri Biškupić i Vashadze razgovarali su o hrvatskim postignućima kad je riječ o restauraciji knjiga te su se načelno dogovorili o posjetu naših stručnjaka Gruziji i o razmjeni stručnjaka u zaštiti kulturne baštine, stoji na kraju priopćenja.