c S
Dnevne novosti

Kosor: "Idemo putem koji smo trasirali"

23.12.2010 07:37 RIJEKA, 22. prosinca 2010. Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor je u Rijeci, gdje je bila kuma porinutom brodu u "3. maju" te otvorila novu zgradu Filozofskoga i Učiteljskog fakulteta, u izjavi novinarima istaknula važnost današnjeg porinuća za brodogradnju te vrijednost tri zatvorena poglavlja u pristupnim pregovorima, a na pitanje o rekonstrukciji vlade odgovorila je: "Idemo putem koji smo trasirali i kako smo planirali."

Na pitanje o daljnjem padu rejtinga Hrvatske odgovorila je da će o tome vjerojatno nešto reći Ministarstvo financija, pri čemu je dodala da se ono i jučer o tome očitovalo.

"Ono što ja ovih dana radim je da bi sutra i sljedeće godine bilo bolje", rekla je. Na novinarsko pitanje znači li to što nije bila na božićnom domjenku HDZ-a u Gospiću poruku ministrima Darku Milinoviću i Božidaru Kalmeti, koji su bili na tom skupu, premijerka je odgovorila kako je začuđena, "i više od toga, zašto to netko postavlja kao pitanje".

"Mi u HDZ-u imamo 21 županijsku organizaciju i sve su pripremale uoči božićnih blagdana domjenke i skupove. Ne mogu biti na svim mjestima", istaknula je i pritom upitala zašto se ne postavlja pitanje zašto nije bila na skupu u Međimurju, Vukovarsko-srijemskoj županiji ili negdje drugdje.

"U središtu pozornosti sada je projekt gospodarskog oporavka, završetak pregovora, borba protiv korupcije, a najvažnije u tome je da mi sve županijske organizacije daju bezrezervnu potporu u tom poslu", istaknula je Jadranka Kosor.