c S
Dnevne novosti

Podgorica: Lukšić i službeno mandatar vlade

27.12.2010 07:08 PODGORICA, 24. prosinca 2010. Crnogorski predsjednik Filip Vujanović, nakon razgovora koje je u protekla dva dana obavio s čelnicima parlamentarnih stranaka, odlučio je Skupštini Crne Gore za mandatara nove crnogorske vlade predložiti Igora Lukšića, dosadašnjeg ministra financija i potpredsjednika u vladi Mila Đukanovića.

"Prihvativši stajalište Demokratske partije socijalista (DPS) kao stranke s najvećim brojem zastupnika u parlamentu, danas ću Skupštini Crne Gore za predsjednika vlade predložiti dosadašnjeg potpredsjednika i ministra financija Igora Lukšića", rekao je Vujanović novinarima.

Crnogorski predsjednik je uvjeren da "Lukšićeva profesionalna biografija, uspješnost koju je iskazao kao potpredsjednik vlade i ministar financija i njegova vizija budućeg rada vlade opravdavaju da ga predloži za mandatara". Vujanović očekuje da će predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić sljedeći tjedan zakazati sjednicu i da će svima biti podastrt program budućeg predsjednika vlade.

I čelnik DPS-a Đukanović, koji je u utorak podnio ostavku na mjesto predsjednika vlade, rekao je kako je njegova stranka uvjerena da Lukšić svojim iskustvom, sposobnostima i energijom ima sve potrebne preduvjete za preuzimanje dužnosti mandatara za sastav odgovorne vlade.