c S
Dnevne novosti

Dubrovnik: prvi projekt iz programa IPA

28.12.2010 07:25 DUBROVNIK, 27. prosinca 2010. Prvi projekt grada Dubrovnika iz programa IPA jadranske prekogranične suradnje promidžba je održivih prijevozničkih usluga kako bi se poboljšala prometna mreža na području Jadrana te sigurnost prometa, izvijestio je Ured za odnose s javnošću grada Dubrovnika.

Ugovor o sufinanciranju projekta, vrijednog oko 1,8 milijuna eura, trebao bi biti potpisan u travnju 2011. godine, a u nj su uključeni grad Dubrovnik kao sunositelj, gradovi Umag i Novigrad te općine Lopar, Piran iz Slovenije i Kotor iz Crne Gore. Troškovi odobrenog projekta financirat će se 85 posto iz fonda IPA, a 15 posto iz vlastitih financijskih sredstava i proračuna partnera.

Tim će se projektom pokušati riješiti promet na spomenutom području uz pomoć održivih urbanih prometnih rješenja koja podrazumijevaju uvođenje i populariziranje alternativnih načina prijevoza, poput javnih bicikala i dostupnijega javnog prijevoza. Projekt će omogućiti jačanje ekološki prihvatljivih oblika prometa te prepoznatljivost grada Dubrovnika kao proaktivne jedinice lokalne uprave i za građane i za posjetitelje.