c S
Dnevne novosti

Plenković s veleposlanikom Italije o ometanju signala

10.01.2011 07:17 ZAGREB, 7. siječnja 2011.(Hina), Državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković primio je u petak talijanskog veleposlanika u Hrvatskoj Alessandra Pignattija Morana Di Custozu, od kojega je zatražio žurno djelovanje talijanskih vlasti kako bi se što prije uklonilo ometanje digitalnog signala hrvatskih televizija u Istarskoj županiji, priopćio je MVPEI.

Na sastanku, na kojemu je veleposlanik ponovno izviješćen o nastavku ometanja digitalnog signala hrvatskih televizija u Istarskoj županiji s odašiljača iz Italije, sudjelovali su i državni tajnik ministarstva mora, prometa i infrastrukture Danijel Mileta i pomoćnik ravnatelja Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije Željko Tabaković.

Državni tajnik Plenković zatražio je od talijanskih vlasti da žurno djeluju kako bi se što prije riješilo to pitanje, posebice zato što su ometani kanali dodijeljeni Hrvatskoj 2006. međunarodnim planom u okviru Međunarodne telekomunikacijske unije, navodi se u priopćenju. Veleposlanik je rekao da će razgovarati s nadležnim talijanskim tijelima te izvijestiti o tijeku rješavanja tog pitanja, stoji u priopćenju.