c S
Dnevne novosti

Milošević i Volk o ulaganjima

13.01.2011 07:13 ZAGREB, 12. siječnja 2011.(Hina), Slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Vojko Volk izjavio je u srijedu na sastanku s potpredsjednikom hrvatske vlade za ulaganja Domagojem Ivanom Miloševićem da je u zadnjih šest mjeseci uvelike poraslo zanimanje slovenskih tvrtaka za ulaganje u Hrvatskoj, priopćilo je slovensko veleposlanstvo u Zagrebu.

"Tijekom zadnjih šest mjeseci jako je poraslo zanimanje slovenskih tvrtaka za ulaganje na hrvatskom tržištu, što je svakako plod dobrih političkih slovensko-hrvatskih odnosa", rekao je Volk, a prenosi se u priopćenju. "Očekivanja i planovi slovenskih tvrtaka koje žele poslovati ili ojačati svoje poslovanje u Hrvatskoj su znatni. Naša zadaća je da im u tome pomognemo", kazao je Volk, pozitivno ocijenivši i suradnju u gospodarskoj diplomaciji s hrvatskim ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija.

Slovenski veleposlanik je izrazio želju da se ubrzaju slovenska ulaganja tvrtke Calcit na gospićkom, Termi Tuhelj na kumrovečkom i Mlinotesta na karlovačkom području te naftne tvrtke Petrol u različitim dijelovima u Hrvatskoj. "Tim ulaganjima otvorilo bi se više stotina novih radnih mjesta, što je ključno u vrijeme kad su obje zemlje suočene s posljedicama gospodarske i financijske krize", rekao je, istaknuvši kako u kapitalnim ulaganjima slovenski mali dioničari u privatizaciji Liburnia Riviera Hotela očekuju da se to završi u skladu sa zakonom, navodi se u priopćenju.

Sugovornici su se složili da je otvorena pitanja u bilateralnoj gospodarskoj suradnji potrebno rješavati što brže na dobrobit obiju država. Prva pozitivna iskustva iz prošle godine pokazuju kako bi valjalo iskoristiti i mogućnosti za zajednički nastup Slovenije i Hrvatske na tržištima trećih zemalja, posebno udaljenijih. "Turizam je svakako jedno od područja u kojem dvije zemlje mogu udružiti potencijale na obostranu korist", rekao je veleposlanik Volk.