c S
Dnevne novosti

Uloga zaštićenih prirodnih vrijednosti u turizmu

17.01.2011 07:07 ZAGREB, 15. siječnja 2011.(Hina), Uloga zaštićenih prirodnih vrijednosti u turističkoj ponudi bila je tema radnog sastanka koji je  u subotu u Dubrovniku organizirala Dubrovačko-neretvanska županija.

U radu skupa sudjelovali su državni tajnik u Ministarstvu turizma Ivo Mujo i predsjednica saborskog Odbora za zaštitu okoliša Marijana Petir te zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Marija Vučković, direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić, županijski pročelnici za zaštitu okoliša i turizam Nike Sudarević i Maro Kristić te drugi.

Zastupnica Petir je rekla kako se u 149 projekata vezanih za očuvanje okoliša Dubrovačko-neretvanske županije ulaže 190 milijuna kuna - od čega Vlada za njih izdvaja 95 milijuna kuna. Državni tajnik Ivo Mujo kazao je kako će se uskoro napraviti promotivni materijal u kojem će biti sadržani svi zaštićeni dijelovi Dubrovačko-neretvanske županije, a Ministarstvo turizma nastavit će sufinancirati projekte održivog razvoja. Po završetku skupa sudionici su posjetili Konavle te razgledali samostan Sv. Vlahe u Pridvorju, Konavoske dvore te još nekoliko objekata prostorne arhitekture.